Kampanj

Sveriges Lärare Stockholm har sjösatt denna kampanj som vi varmt rekommenderar att följa, oavsett var i landet du bor. Kampanjen går ut på att förklara systemfelet inom skolan och varar fram till den 4 maj då det är manifestation på fyra håll i landet.

Sveriges lärare: “Det räcker inte att bara skrika efter mer pengar till skolan. Sveriges skolsystem behöver reformeras och skolan regleras.”

In och följ #sthlmsskolorlarmar på Instagram!


Arkiv

Måndag 15 april protesterar vi mot nedskärningarna inom skolan. Vi kallar det för studiedag eftersom vi kommer att använda tiden till att lära oss mer om bakgrunden till nedskärningarna och vad vi kan göra för att kräva skollag före budget. 20 minuter eller en heldag? Välj en ambitionsnivå som passar dig:

MINI

Berätta för kolleger, vänner och bekanta – underskatta inte den muntliga spridningen.

Ta ambassadörskapet till nästa nivå: Läs igenom FAQ.

MIDI

Ta långlunch i kvarteret med hemmajobbande grannar.

Läs och lyssna – botanisera bland materialet på hemsidan.

Printa affischer och sätt upp i ditt område.

Begär ut statistik över nedskärningarna på din skola. Ladda ned tabell.

Tipsa lokalpressen

MAXI

Stanna hemma heldag från skola, studier och jobb.

Anordna en demokratidag lokalt

Bryt ensamheten och bjud hem en granne på fika, kanske en pensionerad lärare eller journalist?

Samla ett kompisgäng för en öl och börja kvällen med manifestation framför kommunhuset under pågående nämndmöte (separat tillfälle).

Om du bor i Stockholm kanske du har möjlighet att någon gång haka på Måndagar mot marknadsskolan som träffas varje vecka kl 16:30-17:30 på Mynttorget i Stockholm.

Om du vill göra skillnad så är långt ifrån ensam. Känns det övermäktigt att engagera sig? Då är du i gott sällskap. Därför ska det vara lätt att bidra. Idén bakom en studiedag (eller “skolstrejk”) är vidare att bidra genom att låta bli att göra något. Ett andrum. Ta en paus från allt tillsammans med oss.

Att vi valt just en måndag är för att uppmärksamma Måndagar mot marknadsskolan som varje vecka träffas framför riksdagen. Vi vet att långtifrån alla svenskar har möjlighet att delta, det är ett sätt att uppmärksamma och visa stöd till dem som kan gå dit.

Alla bjuds in till denna dag, även personer utan (skol)barn eller i fristående skola. Detta är första tillfället och det kommer fler. Ditt deltagande i april är viktigt för att sätta bollen i rullning.

.

Kritiken är massiv. Även borgerliga väljare är förbannade. 98 procent av lärarna tycker att systemet är fel. Riksrevisionen menar att det är helt åt helvete. Och ändå fortsätter det, år efter år. Hur är det möjligt? Den som undrar kan läsa boken De gränslösa av Marcus Larsson och Åsa Plesner. Den handlar om lobbyisterna.

Åsa Linderborg

Aftonbladet

Blogg på WordPress.com.

Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång